1 порція

Час приготування 50 хвилин

Інгредієнти 

Фарш яловичина/свинина (70/30%) – 250 грам
Нітритна сіль – 2,5 грам
Натуральна оболонка для ковбас/сосисок.
Перець - ¼ ст/л
Сухий часник - ½ ч/л
Булочка для хот дога (по можливості бріош) - 1 шт
Кетчуп/майонез/гірчиця – по 1 ст/л

Технологія приготування

Почати приготування необхідно з виготовлення сосиски. Для цього додаємо до холодного фаршу нітритну сіль, перець, сухий часник. Протягом кількох хвилин ретельно перемішуємо і вмішуємо спеції у фарш до однорідності та появи у фарші характерних білкових ниток (якщо ви візьмете трохи фаршу і спробуйте його відірвати від основної маси, ви помітите як тягнуться тонкі довгі нитки).

Після того, як фарш готовий необхідно сформувати сосиску. За бажання можна це зробити вручну без спеціальних інструментів, набагато зручніше скористатися ковбасним шприцем. За допомогою ковбасного шприца чи підручних засобів необхідно начинити оболонку фаршем. Довжина сосиски повинна на 1-2 см з кожного боку бути довшою за булочку. Після того, як сосиска сформована зав'язуємо краї і залишаємо сосиску відпочити на 30 хв.

Смажити сосиску необхідно протягом 10 хвилин на розігрітій решітці гриля до 200 ° перевертаючи кожну хвилину, щоб не лопнула оболонка. Закривати кришку гриля немає необхідності, незалежно від того, на якому грилі ви готуєте, технологія не змінюється. Коли залишається 2 хвилини до кінця приготування, можна поряд з сосискою покласти булочку і протягом 1 хвилини обсмажити її з двох сторін (прогріти).

Після того як все готово, залишається лише зробити розріз у булочці, додати кетчуп, майонез і гірчицю за бажанням, покласти нашу домашню сосиску і зверху можна присипати фрі, свіжою цибулею, або будь-якою зеленню на ваш смак. Соковитий, свіжий хот-дог з натуральною саморобною сосискою готовий ! Смачного!